Estalvis en el Sector Turístic i Hoteler

0

Posted on : 20-01-2012 | By : Xavier

L’actual situació econòmica i la cada vegada més elevada concienciació energètica, dur al sector turístic espanyol a adoptar i aplicar polítiques energètiques acurades i amb l’eficiència com a principal actor.

Dins el sector turístic, i tal com es demostra en l’actual edició de la “Fira Internacional de Turisme (FITUR), el 35% del sector pertany al sector hoteler.

Recentment, SEDNA ha realitzat Auditoríes Energètiques Completes o de Detall en hotels de València, i anteriorment, en altres emplaçaments. En tots ells s’obtenen importants accions a realitzar, les quals esdevenen d’un precís estudi que va desde l’estudi de contractacions energètiques, estudis de potències, patrons d’us, diagnòstic d’instal·lacions, etc., fins la concienciació i formació del personal i els clients o usuaris.

Així doncs, podem afirmar que el 35% dels assistents al FITUR (en referència al sector hoteler), poden conseguir estalvis del 35% de mitja. En els diferents projectes realitzats, s’han obtingut estalvis globals de fins el 55%. A més, cal destacar, que les accions portades a terme, impliquen petites inversions, obtenint períodes de retorn inferiors a 2 anys, facilitant la seva realització i amortizació en “temps difícils”, i per tant, veiént-se reflectida directament en els costos de la companyia.

Aprofitant aquestes dades, val la pena destacar, realçar i enfatitzar la importància d’aplicar criteris d’eficiència energètica en el sector, permetent la obtenció d’estalvis, reflectits de forma directa en la compta de resultats i, conseguint una major competitivitat en el sector.

Finalment, els deixem les dades de consum, potències, lluminositat, temperatura, etc… d’una de les nostres oficines, mostrades en temps real.
Sap vostè el que consumeix? És molt? És poc? Perquè el consumeix?

S’imaginen veure-ho de les seves oficines i edificis desde qualsevol indret i entorn?
Quant podríen controlar, reparar i evitar?

Els convidem a establir una bona política energètica, començant el més aviat possible a conèixer els seus consums per a així establir on i com començar a estalviar.

Write a comment