VI Conferència de Gestió Energètica de BSI

0

Posted on : 13-03-2012 | By : Xavier

British Standards Institution (BSI) ha insistit els dies 7 i 8 a Madrid i Barcelona en la necessitat de les empreses de desenvolupar una política d’energia sistemàtica i eficient a través d’un Sistema de Gestió de l’Energia conforme a la ISO 50001 i ha destacat els beneficis de la certificació per complir amb les millors pràctiques de gestió.

Patricia García de BSI durant la presentació de la Conferència

BSI, institució que aporta solucions basades en estàndards per millorar les pràctiques de gestió de les organitzacions, ha dedicat el seu esdeveniment semestral sobre gestió de l’energia al contingut de la ISO 50001, la nova Norma Internacional de Gestió de l’Energia, que facilita a les empreses incrementar el seu rendiment energètic, estalviar en costos i reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle, afegint valor als productes i serveis.

Tots els conferenciants van coincidir en la necessitat de gestionar i sistematitzar l’energia a través d’un SGEn, si bé van ressaltar com a recursos necessaris per aconseguir la seva implantació en empreses i institucions tant privades com a públiques, la implicació del personal, la formació i la conscienciació.

ISO 50001, Norma Internacional de Gestió de l’Energia

Reduir el consum d’energia i les emissions de Gasos d’Efecte Hivernacle (GEI) són la clau per combatre l’escassetat d’energia, el conseqüent augment del cost de la mateixa, i, al mateix temps, realçar la reputació de l’empresa, demostrant el seu compromís de sostenibilitat mediambiental.

Ara bé, per aconseguir l’estalvi energètic és imprescindible establir un marc per a la gestió eficaç sistemàtica de l’energia, és a dir, un Sistema de Gestió de l’Energia (SGEn). En aquest sentit, la certificació ISO 50001 representa l’últim quant a pràctiques internacionals en gestió de l’energia, i ja són centenars les empreses que s’han beneficiat de les normes, publicacions, formació i programari de certificació.

ISO 50001, apta per a qualsevol organització, sigui el que sigui la seva grandària, sector o ubicació geogràfica, està basada en normes i iniciatives nacionals i regionals ja existents, s’ha anat desenvolupant de la mà d’experts en gestió de l’energia durant anys i actualment representa a més de 60 països de tot el món que s’han unit per establir un marc comú en matèria de gestió energètica.

La norma ISO 50001 permet aconseguir incrementar el rendiment energètic, estalviar costos, reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle i sumar un valor afegit a productes i serveis. Per a això, avalua, mesura i documenta el consum i impacte energètic de l’activitat professional en el mitjà, proporciona a les empreses les pautes necessàries per desenvolupar una política de gestió energètica eficient i promou l’aplicació de les noves tecnologies per fer el sistema de gestió més eficaç.

SEDNA i la ISO50001

SEDNA Engineering & Energy consta de membres certificats com Lead Auditor en Sistemes de Gestió de l’Energia (SGEn) per a BSI. Certificant les seves capacitats per planificar, implantar, realitzar el seguiment i auditar Sistemes de Gestió Energètica (SGEn), permetent l’obtenció del certificat atorgat per una entitat acreditada a les organitzacions que desitgin obtenir el reconeixement i certificació de les seves bones pràctiques energètiques.


Veure notícia anterior sobre SGEn

Font principal: ESEFICIENCIA

Altres links: BSi

Write a comment