Gran èxit en la Jornada de Supermercats

0

Posted on : 21-03-2012 | By : Xavier

El CEEC conclou amb gran èxit de participació dues Jornades Tècniques sobre Solucions d’Eficiència Energètica en Supermercats

A causa del gran nombre d’inscrits en la Jornada Tècnica de Supermercats Sostenibles organitzada pel Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya (CEEC), aquesta jornada es va dividir finalment en dues. La primera es va realitzar el 15 de febrer i la segona el passat 29 de febrer a l’auditori de Simon en la Pl. Sant Pol de Mar de Barcelona.

En total, les Jornades van comptar amb més de 240 assistents, procedents no solament de Catalunya sinó d’Andalusia, Astúries, les Balears, Galícia, Madrid, Navarra i València. Entre els assistents hi havia representants de 23 cadenes de supermercats, a més de molts dels instal•ladors i de les enginyeries més importants del sector.

Aquestes jornades van ser organitzades pel Grup de Supermercats Sostenibles del CEEC, del que formen part Ecliman, Hitecsa, Simon, Sud Energies Renovables, Sedna Engineering & Energy i Espacio Solar, amb la col•laboració de l’Institut Català d’Energia (ICAEN).

En elles es van presentar diferents tecnologies i sistemes de gestió i monitoratge energètic que permeten augmentar l’eficiència energètica global dels supermercats de qualsevol format, centrant-se especialment a les àrees que generen major consum, tals com la refrigeració, la climatització i la il•luminació interior i exterior.

Es va presentar a més l’estudi d’un cas real en el qual es combinen les tecnologies i mètodes que aporten cadascuna de les sis empreses del Grup. El resultat d’aquest estudi mostra una reducció del 38% en el consum energètic del supermercat, al mateix temps que millora el seu nivell de sostenibilitat mediambiental i el confort de la botiga.

L’Institut Català d’Energia també va participar per informar sobre les directives, regulacions i subvencions vigents, i sobre la posició de les administracions públiques en matèria d’eficiència energètica per a nova construcció i rehabilitació de supermercats i centres comercials.

links: www.supermercatssostenibles.cat

Write a comment