Auditories Energètiques al TecnoCampus

0

Posted on : 09-11-2012 | By : Xavier

Els diferents estudis realitzats destaquen possibles estalvis implantant un sistema de monitorització i gestió energètica dels consums dels edificis, i incidint en la formació i conscienciació energètica dels usuaris.

TecnoCampus Mataró-MaresmeEl parc tecnològic TecnoCampus Mataró-Maresme (TCM), inaugurat a l’Octubre de 2010, consta de dues torres destinades a empreses basades en el coneixement, alhora que disposa d’un edifici universitari que es configura com un autèntic campus davant del mar, i que és la seu de tres centres universitaris: dos adscrits a la Universitat Pompeu Fabra (l’Escola Universitària del Maresme i l’Escola Superior de Ciències de la Salut) i un adscrit a la Universitat Politècnica de Catalunya (l’Escola Universitària Politècnica de Mataró).

Es tracta d’una edificació amb una elevada qualificació energètica i de recent construcció, però des de la direcció del TCM, creient en el procés de millora continua, es posar en marxa un seguit d’Auditories Energètiques, per tal de conèixer l’estat actual del parc i així aprofundir en la millora energètica del mateix.

SEDNA Engineering & Energy, empresa Mataronina nascuda al 2005 i pionera en els camps de l’estalvi i l’eficiència energètica, ha estat l’encarregada de dur a terme les auditories. Alhora, els projectes han estats subvencionats, en part, per l’Institut Català de l’Energia (ICAEN).

En els estudis portats a terme, es preveuen potencials estalvis, donats principalment per la monitorització i gestió energètica, i diferents actuacions pel que fa a climatització i la gestió dels usuaris de les instal•lacions.

Cal destacar que el campus està dotat d’enllumenat de tipus LED, sistemes de control avançats, equips i sistemes de bombeig eficients, alhora que disposa del revolucionari sistema de distribució de calor y fred anomenat el “Tub Verd”, el qual aprofita les calors de la incineradora de la comarca per a generar calor y fred, per a la producció de climatització i aigua calenta sanitària.

Entre les propostes que fa SEDNA, es troben la integració d’un sistema de monitoratge energètic a l’actual sistema de control, la millora de les proteccions solars mitjançant làmines adhesives i augment en el control de l’enllumenat de les zones comuns, entre altres accions com les de formació i conscienciació en els diferents usuaris del parc.

Tot i les baixes emissions de CO2 a l’atmosfera que té el parc, degut principalment al funcionament mitjançant el “Tub Verd”, es preveu una reducció en les emissions de CO2 anuals, esdevinguda de les millores d’estalvi energètic.

Write a comment