Certificació Energètica d’Edificis Existents (2)

0

Posted on : 29-01-2013 | By : Xavier

La Certificació Energètica segueix sense ser aprovada pel govern


A finals de gener, seguim pendents de l’aprovació del certificat energètic en edificis existents, que sembla que no arriba mai. Fuentes del ministeri d’indústria van assegurar a diversos mitjans de comunicació que ho aprovaria el govern en el mes de gener. No obstant això, es va celebrar l’últim consell de ministres de gener i no hi ha hagut ni rastre del certificat.

Aquest document obligatori per llogar o vendre un habitatge està recollit en un Projecte de Reial Decret (encara no és un reial decret), és a dir, en una norma jurídica que emana del govern i per tant s’aprova en el consell de ministres, que se celebra tots els divendres.

És possible que Espanya hagi d’assumir una sanció d’Europa, a causa que es tracta d’una exigència que arriba des d’Europa i que s’esperava que estigués aprovada abans de l’1 de gener d’aquest any.

A partir de l’entrada en vigor de la nova normativa a Espanya, tots els propietaris que desitgin vendre o llogar el seu habitatge hauran de tenir disponible per al comprador i/o inquilí aquest “certificat energètic”. Només queden exclosos els edificis i monuments protegits, els utilitzats com a llocs de culte o els edificis d’habitatges que siguin objecte d’un contracte d’arrendament per temps inferior a quatre mesos a l’any, entre uns altres.

Així, cada habitatge tindrà una etiqueta similar a les quals ja s’utilitzen en els electrodomèstics i que indica l’eficient que és quant al consum d’energia. Actualment aquesta etiqueta ja s’usa per a les cases de nova construcció, i classifica cada immoble amb un codi de color segons una escala que va de la categoria “A” (la més eficient) a la “G” (la menys eficient).

Documents Relacionats:

Circular Informativa i FAQ’s Certificació Energetica d’Edificis Existents

Safe Creative #1301084313956

Notícies Relacionades:

Certificació Energètica d’Edificis Existents

Notícia a tv3: Certificació Energètica d’Edificis Existents

Fonts: Idealista

Write a comment